Üdvözlet!

Mindennapra.GpAemy Design
G-Portal sablon
Hurrikán Krónikák
Üdvözlet szerény blogomon! Mint tudjátok, már jó rég óta blogolok, szerkesztek, írok, stb. Legtöbben a grafikai, oldalszépítési munkáimmal foglalkozó oldalakról ismernek, de sokan a mangaszerkesztéseimmel találkoztak korábban. Bárhogyan is botlottatok belém, itt a blogomat találjátok, amely 2009 óta az életem része...
A humorom megüti a hülyeség mértékét, velem tényleg minden nap történik valami borsos. Ezért kapta ezt a címet a blogom... Most hogy ezt elmondtam, talán felesleges elmondanom, hogy már elmúltam 30 éves, és férjnél vagyok. A páromat minden nap képes vagyok könnyekre fakasztani a hülyeségemmel, és még több mint 9 év együtt élés után is képes vagyok újabb és újabb balgaságokkal meglepni őt. Persze mázlim van, hiszen pont ezt szereti bennem a legjobban...
A barátaim elfogadtak ilyennek, nem is akarnak megváltoztatni, minek, legalább van kin röhögni... Persze a blogomban igyekszem az érettebb oldalamat mutatni, nézzétek el, sajnos nem mindig sikerül...
Elmondhatom, hogy viszonylag elégedett vagyok az életemmel, hisz boldog házasságban élek, van továbbá három szintén elképesztően flúgos háziállatunk, és lassacskán gyarapítjuk életünket... Rólam érdemes még tudni, hogy régóta vagyok netfüggő, imádok grafikázni és alkotni, sütni főzni (kisebb nagyobb sikerekkel), megveszek a kisállatokért, és elmondhatom hogy munkamániás is vagyok... Akarsz többet tudni?

A következő oldalakat szeretem látogatni:
Marionetteannie ; G-sama ; Cart'necker
 
A design a © Aemy Design munkája!
Csokoládé minden napra.... Borssal!

Teázás

582. bejegyzés

Szinte mindenki tudja, aki ismer, hogy szeretem a különleges ételeket és italokat megkóstolni. Így volt ez mindig. Persze van, ami nem nyeri el a tetszésemet, de számottevően pozitív élményekben van részem az újdonságok kipróbálásakor.
Már évekkel ezelőtt volt szerencsém kipróbálni az igazi angol teázást, és most döbbentem rá, mennyire elfelejtettem ezt a kellemes dolgot. Szerencsémre Jun barátném ismét emlékeztetett rá, és örömmel éltem a lehetőséggel, hogy teázhatom vele.
Igazi angol teát sajnos itthon nehéz kapni, de mi beértük a lipton fekete teájával is. Körülöttem sajnos senki sem szereti így a teát, így remélem ha legközelebb találkozunk, akkor ismét iszunk pár csészével.

A fekete tea forralt vízzel, cukorral és tejjel készül. És mint korábban utána olvastam, nem mindegy hogy előtte öntjük a csészébe a tejet, vagy már a gőzölgő teára. Ha a teába öntjük a tejet, akkor nem lesz teljesen elosztott a tej a csészében, míg fordítva tökéletesen összeolvad a két hozzávaló. Plusz az angoloknál sem mindegy, hogy ki mikor önti bele a tejet. Aki jómódú és félti a drága porcelán csészéjét az előtte önti a tejet, aki nem félti az utána. De egyik sem változtat azon, hogy mennyire finom így a tea. Próbáljátok ki bátran!

2017.09.18. 18:40, Aemy

Költözés

581. bejegyzés

Az elmúlt hetek eléggé szűkösre sikeredtek az időnk terén... Nem csak a kisfiúnk születése miatt, hanem mert imádott férjecskémmel végre megvettük a házunkat. Nem lakást vettünk, és kiköltöztünk Budapestről. Pest megyében vettünk egy szép emeletes családi házat. Mert Pesten lehetetlen az ingatlanpiac, plusz mindenképpen kell a csemetének az udvar. Gábor is egyre jobban érzi itt magát, és bár rengeteg dolgunk van még, megéri belefektetni az időt és az energiát.

A ház szép tágas, bár a sok holmink még szanaszéjjel hever, mert tárolóhelyeket kell még készíttetni. Bátyám renoválja majd a földszinten a fürdőt, és a külső részeket is. Menő hogy ezzel foglalkozik. A konyhát és az étkezőt már befejezték, már csak a festés van hátra. A nappaliba bekerül majd egy szép kandalló, és igyekszem rávenni hogy oda is készítsen nekünk egy épített nappali szekrényt. Az emeletre a gyerekszoba és a mi hálónk közé tervezzük a kis fürdőt, hogy ne kelljen mindig lemenni a földszintre. Valamint a hálókba is kérem, hogy építsen be és tervezzen be nekünk gardróbszekrényeket, plusz egy tv-könyvespolc szerű szekrényt egybe. Szóval van mit csinálni. De elsősorban az udvart is helyre kell rázni, mert vannak itt fák, amelyek jelenleg elállják a jövőbeni kocsibeállónk helyét...

Közben a csemeténk növöget, egyre ügyesebb, és hiába csak 2 hónapos, már emeli a fejét, hason próbálkozik mászni és forogni is igyekszik megtanulni. A minap szembesültünk sógornőmmel a pepcoban, hogy rá már a 3-6 hónapos korig kialakított rucik a jók. Hiába, apja fia! Nagyon büszke vagyok!

2017.09.12. 16:37, Aemy

diy babafészek

580. bejegyzés

Még a kisbabánk megszületése előtt beszélgettünk Gáborral arról, hogy nem szeretnénk, ha a kisfiúnk mindig a kiságyban aludna. Az ok teljesen egyszerű: sokkal személyesebb ha köztünk aludna az ágyban. Persze rögtön jött is az aggodalom, hogy mi van ha megütjük vagy ráfordulunk? Aztán eszembe jutott, hogy tuti sokan vannak akik szeretnék ha a picijük az ágyban is aludna velük. Kutatni kezdtem a neten, aztán láttam meg a babafészket. Rögtön megtetszett, bár az árának nem örültem.
Aki ismer, az tudja hogy kreatív ember vagyok, rögtön elővettem pár régi pólót és egy nagyon nagy törölközőt. Ezekből elkészült a házi babafészkünk, és jelentem ma reggelre a kisfiúnk már birtokba is vette. Jó volt úgy aludni, hogy a karjaimban ölelhettem, mégis a saját kis territóriumában aludhatott. Biztos vagyok benne, hogy egy darabig éjszaka nem fogom a kiságyba száműzni, ha magam mellett is tudhatom. Arról nem is beszélve, hogy míg mi a dolgunkat végezzük itthon, addig ő szépen mellettünk alukálhat a kanapén is a babafészekben...

2017.07.16. 12:56, Aemy

Szülésem története II. részlet - 579. bejegyzés

A mai bejegyzésem terápiás jelleggel írom ki magamból. Immáron 11 napos a kisfiúnk, és az elmúlt napok viszontagságait úgy érzem ki kell írnom magamból, mivel elmesélni szavakkal nehezen tudom. Szóban, mivel a zaklatottságom miatt a könnyeimtől nehezen formálom a szavakat. Pedig van segítségem bőven. Az imádott férjem, a barátaink, a családunk. Mégis ki kell írnom magamból.
A kórházban a megfigyelés után kaptam pár óra pihenést, majd a nővérek kisegítettek a kórterembe, és segítettek zuhanyozni is. Utána megkaptam a kisbabámat, és szinte végig míg a kórházban voltam magam mellett tarthattam. Persze egy így tök idilli, valójában irtóra nem az volt. A sebem fájt, a hátam fájt, nem éreztem a zsibbadástól hogy vizeletpanaszaim lennének, és gyakorlatilag csak ülni voltam képes. Holott feküdni kellett volna... Aztán jött a sokk, hogy nem tudom ellátni magam, mert járásképtelen lettem. Gyakorlatilag a sok megerőltetéstől az egész testem ödémás lett. A karjaim, lábaim, melleim, arcom, mindenem... De kárpótolt, hogy a kisfiam, felvehettem, szeretgethettem, és próbálkozhattunk cicizni. De csak próbálkoztunk... Gábor másnap hozta is a tejfakasztó teát nekem lefőzve, de nem ért semmit. Teltek az órák, és nem indult el a tejem. A kisfiam pedig éhesebb lett óráról órára. Aztán eljött a 3. nap, és ő még semmit sem evett születése óta. Ekkor már rettegtem, hogy baja lesz, hiszen ha valaki 3 napig nem eszik semmit, az komoly bajba kerül. Életveszélyesen. Valamikor éjjel 2-3 körül kitotyogtam a kisfiammal a csecsemőosztályra, mert már idegileg teljesen kibuktam. Dagadtra sírtam az arcom tehetetlenségemben. Persze nem hittek nekem, azt mondták van ott annyi ami elég neki. Végül addig erőszakoskodtam, míg nem kaptam egy csecsemőst, aki hajlandó volt felkötni rám a fejőgépet. Kemény 10 percig cincált a gép, de semmi sem jött. Azonnal szalajtották a gyerekorvost, és végre kaphattam tápszert. Tudniillik nagyon szoptatáspártiak, és úgy vannak vele, addig nem kell adni a picinek tápszert, míg el nem veszíti a születési súlyának 10%-át. Engem pedig rohadtul nem érdekelt a buzi tudományuk, minden anya akarja hogy legyen a kisbabájának étel, mindegy hogy tápszer vagy tej az, csak ne éhezzen a picije. Aztán mire eltelt 3 óra már készen vártak a következő adaggal. Mikor hazajöttünk már kiválthattuk a tápszert, mert kiderült hogy elindult ugyan az előtejem, de az nagyon kevés. Így 11 nappal a szülés után sincs sok tejem, napi 2 étkezésre valót bírunk kicsikarni belőlük, és egyre kevesebb. Pedig iszom a tejszaporítót, iszok rengeteg folyadékot és próbálok pihenni. De sajnos ezt örököltem, tesómnak sem volt teje, csak pár hónapig, alig-alig - anyánknak meg sose volt.
Korábban nem voltam egy sírós típus, erős nőnek érzem magam. De ez a szoptatási mizéria kikészítette az idegeimet. Boldogan etetném én a kicsimet, ha tudnám... Teljesen megalázónak éreztem, hogy így lenézik azt aki kénytelen tápszerrel etetni a babáját. Meg kell erősödnöm, hogy képes legyek könnyek nélkül, durván lealázni az ilyesfajta diszkriminációt, hisz attól hogy tápszert eszik a kicsink, még nem lesz kevesebb egyik anyatejes kisbabánál sem. Sőt, Ő lesz a legmenőbb kis srác a gáton!

2017.07.12. 17:53, Aemy

Szülésem története I. részlet

578. bejegyzés
Általában a szülések nagy része előre betervezett, vagy már a kórházban fekvő kismamánál indul be automatikusan a szülés. Nálunk a kevés 10% lett az eredmény, vagyis az, hogy mentővel vittek be a kórházba, mert fájások nélkül elfolyt a magzatvíz.
2017.07.01. a kisfiúnk születésének napja - előtte való nap már éreztem, hogy közel vagyunk, így véletlen folytán megkértem Sam ikremet és párját Ötit, hogy aludjanak nálunk. Gábor sem tiltakozott, és ők sem. Aztán reggel 5:50-kor hirtelen mosdóba kellett volna indulnom. De nem tudtam, mert valami víz szerű nyálkás izé ömleni kezdett belőlem. Azonnal bökdösni kezdtem férjecskémet, hogy öltözzön és hívja a mentőket. Még fel se fogta mit beszélek, már kászálódtam is a wc felé. Átszóltam a másik szobába, hogy ideje lesz ébredezniük, mert mi most megyünk a mentővel. Alig 15 perc múlva lesétáltam a saját lábamon uracskámmal a két mentőssel. Hamar megvizsgáltak, és elláttak. kaptunk egy komfortos kis szülőszobát a kórházban, és kezdődhetett a vajúdás.
Ez így rutinszerűnek hangzik, de ott a baj, hogy nekem oxitocint kellett adni, nem is egy adagot, hogy meginduljanak a fájások, mert abszolút nem voltak, holott már kb 1,5 óra eltelt.
Haladtak a percek, jöttek a fájások. Aztán órák teltek el, és egyre jobban fáradtam. Erősödtek a fájások, így kértem a közepe felé epidurális érzéstelenítést. Aztán eltelt még jó pár óra, jó pár vizsgálat, mire hirtelen 9 órája vajúdtam, és már kaptam 3 adagnyi epidurális érzéstelenítést, de gyerek sehol. Gábor végig szorgalmasan segített, adogatta a szőlőcukrot hogy bírjam, szóval tartott, óvott. De kezdtem kimerülni, nagyon. Az orvosok (ekkor már 3 állt felettem, meg vagy 4 szülésznő) csak fogta a fejét. Mint kiderült a kisfiam fejjel van a szülőcsatornában, de sajnos fejjel lefelé. Vagyis nem tudják kihúzni, megrekedt. És már mindketten nagyon kimerültek voltunk. Nézték az adatainkat, és azonnali császárra ítéltek. A műtétre semmit sem kaptam, hisz 3 adagnyi érzéstelenítő volt bennem, de mégis végigaludtam a műtétet. A végén az arcomhoz tették a pityergő gyönyörű kisfiamat, és adhattam neki egy puszit. boldog, fáradt és meggyötört voltam. Végre apa a kezében nyugtathatta, amíg engem megfigyelésre ítéltek egy külön kórteremben. És még a többi csak ezután kezdődött. Pedig azt hittem a szülés lesz a legnehezebb...
2017.07.07. 15:51, Aemy
 

Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com