Sütés, főzés
Kolléganőimtől egyre többször kapok megszólást, hogy én milyen szorgalmas ki feleség vagyok. Igazából nem értem miért. Munka után sietek haza, főzni és sütni. Ez nem vicc, szeretek a konyhában mozogni. Ők meg irigykedve figyelik minden nap, hogy mit eszem, vagy milyen édességet viszek be. Általában viszek be magamnak a sütiből, amit alkotok. Nem nagy számok a készítményeim, muffin, túrós rétes, almás, lekváros sütik, fánk, csöröge. Ezek alig 1 órán belül kész vannak, és mindenki szereti, mert nem igényel nagy pepecselős munkát. Ha nekem jut rá időm, mindenkinek jut. Ennek ellenére, mikor megjegyzem, hogy ők miért nem sütnek, azt a választ kapom, hogy nem értenek a sütikhez vagy nincs idejük. Ez butaság. Kifogás kifogás hátán... Egy műanyag tálban összedobálod a hozzávalókat, elkevered és sütőbe dobod. Ehhez semmi tudomány nem szükséges. De aki lusta...
Íme pár recept:
A csöröge nagyon egyszerű, csak lekvár kell hozzá, fogyasztáskor.
A fánk szintén csak "dobálós" édesség fajta, megéri elkészíteni.
A muffint senkinek sem kell bemutatni, bármilyen csoki, darabos magvas finomság belesüthető.
A bögrés sütemények szintén csak kutyulósak, és alig 30 perc alatt készre sülnek. Aki nem tud sütni, az ezzel a recepttel is sikert fog aratni.
|